Søren Elbech
Søren Elbech
Jimmie Thomsen
Jimmie Thomsen

Elbech & Thomsen,  DBUs Officielle Statistikere

Elbech & Thomsen er DBUs Officielle Statistikere, en betegnelse makkerparret har gjort sig fortjent til ved gennem 10 år at supportere DBU med alverdens oplysninger om dansk fodbold. Mest kendt er nok landsholdsdatabasenwww.dbu.dk, der A-landsholdets vedkommende for størstedelens vedkommende er opbygget ud fra registreringer leveret af Elbech & Thomsen, men også en lang række forespørgsler til DBU har fundet deres svar via de to fodboldstatistikere.

Søren Elbech og Jimmie Thomsen har hver for sig altid haft en stor passion for fodbold generelt, men deres fælles interesse for statistik om dansk fodbold blev grundlaget for et venskab og et samarbejde, der for nyligt rundede de første 10 år. Deres viden om dansk fodbold er unik, hvilket mange fodboldinteresserede har kunnet konstatere på ugentlig basis i statistiksektionen i TIPS-Bladet. Derudover svarer makkerparret beredvilligt på ad hoc forespørgsler fremsat af såvel privatpersoner som klubber i Danmarksturneringen, ligesom deres indsigt i dansk fodbold har været brugt i adskillige bogudgivelser spændende lige fra 100 års jubilæerne for KBU og BBU til en samlet beskrivelse af det nyklassiske opgør mellem Brøndby IF og FC København.

Gennem efterhånden adskillige år har Elbech & Thomsen researchet dansk fodbold fra ende til anden. Kombineret med egne fodboldfortegnelser fra slutningen af 1970’erne og frem har denne minutiøse gennemgang resulteret i en komplet oversigt over dansk fodbold siden de første kampe i 1880’erne. Og det uanset om snakken går på landsholdet, danmarksturneringen, pokalturneringen eller europæiske klubkampe! Makkerparret er i øjeblikket i gang med et større arbejde om digitalisering af deres oplysninger om dansk fodbold, og det er forventningen, at det første resultat heraf vil kunne ses på nettet inden igangsætningen af forårsturneringen af SAS Ligaen.